Luokkien ja koulun sähköiset oppimisympäristöt

KIRJAUTUMINEN sähköiselle työpöydälle

Oppilas kirjautuu edu-tunnuksillaan sähköiseen oppimisympäristöön osoitteessa

Työpöydälla olevista ikoneista oppilas pääsee kertakirjautumisella siirtymään niihin oppimissovelluksiin, joihin on olemassa MPASSid-tunnistus. MPASSid on opetus- ja kulttuuriministeriön tarjoama GDPR-yhteensopiva tunnistuspalvelu. Muihin käytettäviin sovelluksiin siirrytään luokkawikien kautta.

Yllä oleva osoite kannattaa laittaa avautuvien aloitussivujen joukkoon myös kotona käytettävillä päätelaitteilla.

KESKUSTAN KOULUN wikit ovat sähköisiä oppimisympäristöjä ja pääsääntöisesti suljettuja.

• SULJETTUIHIN LUOKKA- JA AINEWIKEIHIN pääsee sisään vain ylläpitäjien kutsusta
  • Wikien jäsenistö muodostuu oppilaista ja oppilaiden vanhemmista sekä luokan kanssa työskentelevästä henkilökunnasta.
  • Jäsen voi liikkua sisäänkirjautumisen jälkeen Vaihda wikiä - valikosta kaikkiin niihin wikeihin, jossa hän on jäsenenä.
  • Sisältöä voivat tuottaa kaikki wikin jäsenet. Suljetuissa wikeissä voi myös keskustella ja se on myös toivottavaa.
  • Luokkien wikit ovat ikkuna opetuksen arkeen ja luokan tapahtumiin. Wikeissä on opetusmateriaalia ja oppilaiden tuotoksia. Se toimii kokoavana oppimisalustana verkon erilaisten resurssien käytössä.
  • Luokkawikien pääkäyttäjä on luokanopettaja. Koulun TVT-ryhmä vastaa muusta pääkäytöstä ja ryhmien hallinnasta. Ota yhteys luokanopettajaan tai TVT-tiimiin, jos sinulla on ongelmia sisäänpääsyn kanssa.

WIKI on verkkosivusto, jonka sisältö kasvaa lukuvuoden varrella

Sivuille kootaan

• oppimateriaalia
  • linkkejä oppimateriaaleihin, Google for Education- ympäristöön ja oppimispeleihin
  • ohjeita
  • aikatauluja
  • oppilaiden tuottamaa asiasisältöä opiskeltavista asioista
  • oppilaiden ja oppilasryhmän tuotoksia
  • keskustelua, kysymyksiä
  • videoita
  • kuvia kouluarjesta
  • vanhempien keskustelua

Likers
MineaY

Google Suite for Education- ympäristö ja muut sovellukset

• G Suite for Education (ent. Google Apps for Education) on Google-yhtiön sovelluspaketti, joka on suunnattu erityisesti oppilaitoksille.

Sovellukset

Parkano on ottanut paketista käyttöön alla mainitut sovellukset:

• Drive
  • Docs
  • Forms
  • Sheets
  • Slides
  • Keep
  • Classroom
  • Sites
  • Mobiililaitteet, syknkronointi omaan päätelaitteeseen
  • Maps
  • Gmail
  • Kalenteri

Oppilaat saavat G Suite-tilin käyttöoikeudet keskitetystä hallinnasta.

Oppilaslaitteina peruskoulussa käytetään Chromebook-laitteita. Myös niitä hallitaan keskitetysti.

Muut sovellukset

Muita koulussa käytettäviä kirjautumista edellyttäviä sovelluksia ovat mm mpass -kirjautuminen, oppikirjasarjojen oppimispelisovellukset, videoiden tekoon tarkoitetut ohjelmat ( wevideo), oppimispelialustat ( esim Kahoot), Näppistaituri, Book Creator. Kirjautumista edellyttävistä suositelluista sovelluksista ylläpidetään luetteloa ja opettajia ohjataan käyttämään näitä. Palvelun tarjoajalta edellytetään EU.n tietosuoja-asetuksen noudattamista.

Myös sellaisia sovelluksia, joihin ei kirjauduta ja joihin sovellus ei tallenna tietoja (oppilas tai opettaja), voidaan käyttää opetuksessa.